Dorpsdagvoorziening Grashoek bestaat 10 jaar! 

Het is alweer 10 jaar geleden dat enkele mensen in Grashoek een enquête hadden gehouden onder de 55+, we gestart zijn met toen nog de 'dagopvang'. Dankzij perfecte ondersteuning door de, toen nog, gemeente Helden, Vorkmeer en Proteion, werd gestart met 5 deelnemers en 9 vrijwilligers waaronder 1 kok. Het gemeenschapshuis de Ankerplaats werd de plek waar de mensen bij elkaar kwamen. Dankzij de goede samenwerking tussen de Stichting de Ankerplaats en de Stichting Dorpsdagvoorziening Grashoek is dit nog tot de dag van vandaag het geval!

 

Sedert 2012 functioneert de Dagvoorziening volledig als zelfstandige stichting, het bestuur bestaat ook uit louter vrijwilligers, die ondersteund worden door de gemeente en door Vorkmeer. De deelnemers beslissen natuurlijk zelf hoe de dag eruit ziet, en ze hebben oog voor de wereld om hun heen en voor elkaar. Het valt buitenstaanders op dat ze geen verschil zien tussen deelnemers en vrijwilligers. We vormen samen een gemeenschap met alle menselijke trekjes, goed, slecht, lief en boos, maar het respect proberen we altijd weer de boventoon te laten voeren. In de 10 jaar dat we nu bestaan blijkt dit toch de basis te zijn van een goede samenleving!

 

In de week van 3 maart (5 maart was de oprichting datum), vieren we feest! we beginnen met een Meditatieochtend en muziek in de namiddag. Op donderdag 5 maart is er CIRCUS! Er moet nog veel geoefend worden met wilde dieren en acrobatiek, (zou de zelfsturing zover gaan dat ze dit ook 'zelf' doen? Op vrijdag 6 maart is er een bustocht door de buitengebieden van Grashoek.

 

Op zaterdag 7 maart om 14.00 uur tot 16.00 uur is er een OPENDAG we nodigen dan ook iedereen om samen met ons een kopje koffie te komen drinken en gezellig van gedachten te wisselen en te kijken waar we mee bezig zijn. Tot zaterdag 7 maart in de Ankerplaats te Grashoek