Dorpsreünie en boekpresentatie druk bezocht 

Gemeenschapshuis de Ankerplaats zat Zondag 7 November rond 14:00 afgeladen vol met belangstellenden voor het eerste boek over de historie van Grashoek genaamd: "Waar de Groote Molenbeek ontspringt". Dit prachtige boek is het resultaat van 10 jaar hard werken door de Historische Werkgroep Grashoek bestaande uit Henk Steeghs, Huub Kluijtmans, Piet Madou en Theo Engelen. Wim Cruysbergh heeft de redactie in handen gehad.

 

Maar liefst 600 voorinschrijvingen hadden plaatsgevonden voor dit unieke 288 pagina's tellende boekwerk dat door Henk Steeghs officiëel werd overhandigd aan de burgemeester van Peel en Maas mevrouw Wilma Delissen-van Tongerlo.

 

Behalve de presentatie van het boek was deze dag in de Ankerplaats vooral ook bedoeld als dorpreünie, waar iedereen die een binding met Grashoek heeft of heeft gehad, oude en nieuwe bekenden kon treffen. Daarnaast kon er ook genoten worden van een demonstratie van oude landbouwwerktuigen, een kleine expositie over vroeger en nu, een stand van de dagvoorziening Grashoek, oude motoren, foto presentaties en meer.