Programma Tai Chi Movement najaar 2017 

Wilt u gezond bewegen? Kom dan meedoen met tai chi in Grashoek!

Waarom tai chi?

Door het beoefenen van tai chi worden o.a. de gewrichten soepeler, de bewegingen vloeiender en de lenigheid verhoogd. Bovendien zorgt tai chi voor meer balans en evenwichtsgevoel, waardoor het ook werkt als valpreventie. Onderzoek heeft aangetoond dat door het regelmatig beoefenen van tai chi de botten sterker worden, de bloeddruk lager wordt, het immuunsysteem verbetert en klachten van mensen met fybromyalgie vermindert.

 

Verder is tai chi een meditatie in beweging, waardoor het ook alle voordelen van meditatie heeft, zoals stressvermindering, ontspanning, rustgevendheid, verhoogde concentratie en het maakt opmerkzamer en bewuster.

 

In tai chi is een goede lichaamshouding de basis om te kunnen ontspannen en de cursisten worden hierop individueel gecorrigeerd. Hierdoor komt een bewustwordingsproces op gang en de cursist gaat zelf steeds beter voelen hoe een goede lichaamshouding opgebouwd en in stand gehouden kan worden, waardoor spanningen in het lichaam losgelaten kunnen worden.

 

 

Wat is tai chi?

Tai chi is een oud Chinees systeem van oefeningen waarin de ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Van oorsprong maakte tai chi deel uit van de krijgskunst, maar tegenwoordig wordt het vooral beoefend voor de meditatieve ontspanning die de gezondheid bevordert. De tai chi die gegeven wordt is de klassieke korte vorm, yang-stijl, van Cheng Man Ching. Deze bestaat uit 46 houdingen die in een vloeiende beweging achter elkaar worden gezet. Naast tai chi oefeningen worden er ook qi gong oefeningen gegeven.

 

 

Voor wie en door wie?

Tai chi is geschikt voor alle leeftijden en kan al vanaf de eerste les zelfstandig beoefend worden.

De tai chi lessen worden gegeven door Jacqueline Thielen. Zij beoefent al ruim 24 jaar tai chi.

 

 

Benodigdheden?

Het enige wat nodig is voor het beoefenen van tai chi is loszittende, gemakkelijke kleding en platte schoenen met een soepele zool.

 

Cursusprogramma tai chi najaar 2017

De lessen worden wekelijks op dinsdagavond gegeven in het gemeenschapshuis “De Ankerplaats”, Pastoor Vullinghsstraat 3 in Grashoek, in de grote zaal Brem. Er is een introductieles op 5 september van 21:05-22:00 uur. Na de introductieles beslis je of je deel gaat nemen aan de beginnerscursus. Er is geen les op 17 oktober en 5, 19 en 26 december en 2 januari.

 

Introductieles: € 10,- 5 sept. van 21:05-22:00 uur

 

Beginnerscursus: € 170,- 12 sept. t/m 6 feb. 2017 van 21:05-22:00 uur (17 lessen)

 

Gevorderdencursus: € 180,- 5 sept. t/m 6 feb. 2017 van 20:10-21:05 uur (18 lessen)

 

 

Aanmelding

Geef je op voor de introductieles en/of cursus door een e-mail te sturen met je naam, adres en telefoonnummer onder vermelding van introductieles en/of cursus tai chi Grashoek naar info@taichimovement.nl of te bellen naar 0492-524250.

 

Meer informatie op www.taichimovement.nl