PROGRAMMA TAI CHI MOVEMENT NAJAAR 2018

Wilt u gezond bewegen? Kom dan meedoen met tai chi in Grashoek!

 

 

Waarom tai chi?

Door het beoefenen van tai chi worden o.a. de gewrichten soepeler, de bewegingen vloeiender en de lenigheid verhoogd. Bovendien zorgt tai chi voor meer balans en evenwichtsgevoel, waardoor het ook werkt als valpreventie. Onderzoek heeft aangetoond dat door het regelmatig beoefenen van tai chi de botten sterker worden, de bloeddruk lager wordt, het immuunsysteem verbetert en klachten van mensen met fybromyalgie vermindert. Bovendien is tai chi plezierig om te doen.

 

De tai-chi-oefeningen worden staand in een langzame en vloeiende beweging uitgevoerd. Tai chi is meditatie in beweging. Het heeft dan ook alle voordelen van mediteren, zoals stress-vermindering, ontspanning, rustgevendheid, verhoogde concentratie, opmerkzamer en bewuster.

 

In tai chi is een goede lichaamshouding de basis om te kunnen ontspannen en de cursisten worden hierop individueel gecorrigeerd. Hierdoor komt een bewustwordingsproces op gang en de cursist gaat zelf steeds beter voelen hoe een goede lichaamshouding opgebouwd en in stand gehouden kan worden, waardoor spanningen in het lichaam losgelaten kunnen worden.

 

Wat is tai chi?

Tai chi is een oud Chinees systeem van oefeningen waarin de ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Van oorsprong maakte tai chi deel uit van de krijgskunst, maar tegenwoordig wordt het vooral beoefend voor de meditatieve ontspanning die de gezondheid bevordert. De tai chi die gegeven wordt is de klassieke korte vorm, yang-stijl, van Cheng Man Ching. Deze bestaat uit meerdere houdingen die in een vloeiende beweging achter elkaar worden gezet. Het wordt ook wel de 37 vorm van Cheng Man Ching genoemd.

 

Voor wie en door wie?

Tai chi is geschikt voor alle leeftijden en kan al vanaf de eerste les zelfstandig beoefend worden. De tai chi lessen worden gegeven door Jacqueline Thielen. Zij beoefent al 25 jaar tai chi.

 

Benodigdheden?

Het enige wat nodig is voor het beoefenen van tai chi is loszittende, gemakkelijke kleding en platte schoenen met een soepele zool.

 

Cursusprogramma tai chi najaar 2018

De lessen worden wekelijks op dinsdagavond gegeven in het gemeenschapshuis “De Ankerplaats”, Pastoor Vullinghsstraat 3 in Grashoek, in de grote zaal Brem.

De cursussen lopen van 4 september 2018 tot en met 29 januari 2019.

Er is geen les op 25 september, 16 oktober, 25 december 2018 en 1 januari 2019.

 

Groep 1: 20:10-21:05 uur 4 september 2018 t/m 29 januari (18 lessen)

Groep 2: 21:05-22:00 uur Introductieles/beginnersgroep

 

Aanmelding

Als je interesse hebt in tai chi in Grashoek en graag aan een introductieles wil deelnemen stuur dan een e-mail naar info@taichimovement.nl o.v.v. interesse introductieles tai chi in Grashoek en je naam of bel 0292-524250. Bij voldoende aanmeldingen zal er een introductieles worden georganiseerd en aansluitend zal er dan bij voldoende belangstelling een beginnerscursus tai chi worden gestart op dinsdagavond van 21:05-22:00 uur.

 

Meer informatie op www.taichimovement.nl